Бебета – циклопи стават музейни експонати

Майката на това дете се опита да го продаде като експонат в "Кунцкамера"

  Бебе циклоп се роди наскоро и живя само няколко минути в малко индийско село. Местните фанатици го мумифицират веднага след смъртта му. Телцето е изложено за поклонение като едно от земните деца на Кали – богинята на смъртта и разрушението. Друго циклопче пък се роди в Русия преди няколко месеца. Майката на бебето с малформации била силно пристрастена към алкохола и наркотиците.

Пред потресените лекари тя се опитала да продаде мъртвото си дете на музея „Кунцкамера“, в който са събрани невероятен брой деформирани човешки и животински експонати.

Еднооко акулче в Мексико

Череп на дете циклоп, което по чудо успяло да оцелее цели 7 месеца има в музея „Изгубеният свят“ в Аризона, САЩ. В някои африкански племена тези новородени се смятат за плод на връзката между жена и демон. Обладаната от злата сила майка и детето чудовище се изгарят на клада, за да се присъединят към подземния свят. Някои индиански племена в Аляска хвърлят бебетата циклопи в дупка пробита в леда. Около нея те поставят изсушено месо и палят благовонни треви. По този начин викат бога на водите. Вярват, че той ще превърне непригоденото да диша дете в морско същество.

Циклопите не са само същества от Гръцката митология. Те продължават да се раждат и в наши дни. Един от всеки 16 000 ембриона е с диагноза циклопия, показва световната статистика.

Индийското бебе циклоп живя само няколко минути

Тази мутация се дължи най-вече на генетични изменения. Често те се получават заради приемането от майките на забранени за бременни лекарства. Според едно от светилата на генетиката -Арман Лирой, водещата причина освен опасните медикаменти влияние за малформациите имат диабеът и алкохолът.

Трите фактора нарушават правилното развитие на ембриона, причинявайки чудовищни генни мутации. „За щастие тялото на майката обикновено изхвърля деформирания зародиш, но има и случаи, когато мутантите се износват..

Циклопите, успелите да се промъкнат през естествената цензура на природата и да се появят на бял свят нямат никакъв шанс да оцелеят. Това се дължи на факта, че при тях устата, носът, носоглътката и храносмилателната система са деформирани.

Прасе се роди с едно око и две зурли

Те обикновено умират секунди след раждането. Някои успяват да дишат през устата, но издъхват поради неспособността си да се хранят. Генетичните аномалии се забелязват при изследване с ултразвук още през първите месеци на бременността. Специалистите отстраняват увредените ембриони без риск за майките. Въпреки това циклопи продължават да се раждат. Бебета с малформации най-често се появяват в бедни държави като Индия. Там много бременни жени не ходят на лекар поради финансови или религиозни причини.

Циклопи се срещат и сред животните. Мексикански рибари хванаха бременна акула, което се счита за голям късмет. Сред ембрионите, които са много скъп деликатес, те откриха еднооко акулче.

Череп на циклоп в музея "Изгубеният свят"

На щастливите риболовци американски генетици платиха доста повече от местните ресторантьори. Същата съдба постигна и прасе, родено в Китай. То се появи на бял свят с две зурли и едно око. Вместо да го изядат, собствениците го дадоха на специалистите в името на науката. Зоолозите подчертават, че мутациите при животните са също толкова често срещани, както и при хората. Генетици и в двете области продължават да търсят причините, довели до деформации. При дисекциите на животни, учените хладнокръвно анализират причините за израждането. Но когато става дума за човешки същества, много от тях дискутират и моралния аспект на проблема.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *