Бащата на Наско Сираков го спуквал от бой, за да го научи на честност

Наско Сираков

  До статута на футболна легенда и идол за няколко поколения Наско Сираков се издигнал след редовен бой от баща си, Петко Сираков. Като дете бъдещият национал бил системно шамаросван от родителя си.

Този факт никога не е бил прикриван от самия Сираков. Най-често Наско отнасял плесници за разхайтеното си отношение към училището. Бившият спортен директор на „Левски“ непрекъснато се забърквал във всевъзможни проблеми и за да спести истината на баща си, хитрувал с лъжи.

Обаче трудно можел да излъже бореца Петко Сираков, първия българин, световен шампион (от световното по свободна борба в Истанбул през 1957 г). „Баща ми ме е пребивал в истинския смисъл на думата. В бележника си имах и лоши оценки, но ядях тупаниците не заради тях, а за това, че се опитвах да го лъжа.

Петко Сираков

 Благодарение на многото бой, който съм изял като малък, баща ми ме научи на честност и справедливост„, признава Сираков.

Единственият виновник Наско да стане футболист е баща му. Той бил против синът му да го наследи на тепиха. Сираков-старши често споделял, че от борбата полза няма, а колкото медали и титли да спечелиш, славата и парите, които носи футболът, не могат да се достигнат.

 

Трусът сцепил палата на Сираков

Майстори зидаро-мазачи щели да посетят тези дни имението на Наско Сираков и Илиана Раева в полите на Витоша.

Лустросаният палат се пропукал тук-таме покрай първия и засега най-силен трус, който люля България, на 22 май.

Земетресението вкара спортното семейство в излишни разходи за обявения за продан имот, който и без друго на месец им гълта над 10 хиляди лева за поддръжка.

Брокерът, който се опитва да продаде къщата, посъветвал Сираков да отремонтира пукнатините скоротечно, понеже се появили заможни кандидат-купувачи, които поискали да направят оглед на имението в близките дни.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *