Андреа страда от плоскостъпие!

Андреа

  Андреа имала мерак да стане балерина, но трябвало да се откаже от мечтата си още в невръстна детска възраст. Причината? Открили й дюстабан.

Проблемът на хитовата пайнерка е известен още и като плоскостъпие. Хората с тази диагноза изпитват силни болки в опорно-двигателния апарат при натоварване, но няма какво да сторят, това е съдбата им.

Андреа разбрала, че е дюстабанлийка на 6-годишна възраст, но едва тези дни се осмели да проговори за недъга си. Преди тя самата да повдигне темата никой от феновете й не подозираше, че е повредена. А и самата изпълнителка не е давала никакъв повод за съмнения. Не е показвала, че се чувства уморена или че изпитва неудобство от интензивните си сценични изяви. Нещо повече – Андреа е от малкото попфолк звезди, които по концерти се представят не само с пеене, но и с впечатляваща хореография

„Когато имаш това нещо, малко по-трудно се приема натоварването в краката. Заради проблема ми трябваше да спра с балета. А мечтаех да стана балерина като баба“, сподели със съжаление певицата тези дни.

Бабата, на която Андреа винаги се е възхищавала и която не спира да споменава в свои интервюта, се казва Тодорка Ахтарова. Тя е бивша балерина и дългогодишен помощник-режисьор в Народния театър.

Впрочем и за другата си баба Андреа говори с голяма гордост. Тя пък била солистка в театър „Ренесанс“, където се е изявявала с болка.

Любимата на Кубрат Пулев не крие, че в танцовото шоу „Денсинг Старс“ е трябвало да стиска зъби от болка.

Андреа обаче тренирала упорито от сутрин до вечер със сценичния си партньор Живко и неглижирала риска от изостряне на здравословния си проблем.

„Не си познавах краката две седмици. Сякаш някакви други нозе виждах. Стъпалата се бяха деформирали леко. Но това е напълно нормално не само за хората, които са дюстабан, а и за тези, на които внезапно им се налагат такива тежки натоварвания.

Страхувах се само, че ще припадна на сцената. Просто тренировките бяха много изтощителни“, обяснява Пулевица. И допълва, че долните й крайници вече са отпочинали и се чувстват значително по-добре.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *