Ал Кайда е виновна за горските пожари в Европа!

Ето как се запалват горските пожари

Това лято старият континент, освен от криза бе раздиран и от мащабни горски пожари, които изпепелиха милиони декари гора. Според тайните служби на Русия, горските пожари в Европа са нова тенденция в стратегията на Ал-Кайда.

Според тях, този метод позволява да се нанесат огромни икономически и морални щети, без сериозна предварителна подготовка, техническо оборудване или разходи.

Александър Бортников от тайните служби също посочва за апели да се стартира „горски джихад”, от различни екстремистки уебсайтове, които публикуват подробни инструкции как и къде да се запали, но за службите е много трудно да се открият и проследят подпалвачите.

пожарите изпепелиха Европа

Огромни пожари вилняха в Португалия и Испания през последните няколко месеца, като в тях загинаха много хора, а хиляди трябваше да се евакуират. Миналия месец, горски пожар във Валенсия евакуира близо 2000 души от домовете им, а повече от 184 000 хектара в Испания са опустошени от пожари между януари и септември.

В кампанията си срещу Запада, Ал-Кайда се заклева да „обезкръви врага до смърт”, вече с не скъпо струващи атаки, от малък мащаб. Миналия септември, шефът на ЦРУ заяви, че докато Ал-Кайда е отслабена от смъртта на Бен Ладен, то организацията остава все още значима опасност за САЩ, именно поради маломащабните атаки.
ВИЖТЕ ВИДЕОТО:

http://youtu.be/djbGqEXfP94

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *