Авторът на скандалния филм „Невинноста на мюсюлманите“ съден за измами!

Задържаха продуцента на филма

Калифорниецът, чието дело е анти-ислямският филм, предизвикал насилие и бунтове в Средния Изток, се очаква да бъде повикан от съда в Лос Анджелис, за да даде обяснение дали е нарушил пробацията си по обвинение в банкова измама през 2010. 

Федералните прокурори заявяват, че 55-годишният Марк Басели Юсеф има 8 нарушения на пробацията си, в това число и лъжа към служителя и използване на псевдоними. Ако Юсеф отрече подобни обвинения, тогава съда ще назначи предсрочно изслушване. Според федералните власти Юсеф, или както още е известен под името Накула Басели Накула, стои зад филма „Невинността на мюсюлманите”.

Той е в затвора от 28 септември, заради нарушение на пробацията. След като 14 –минутният трейлър на филма беше качен в интернет, той се укриваше. Филмът доведе до жестоки бунтове в Египет и Либия, десетки бяха убити. Разярените мюсюлмани поискаха наказание за Юсеф, а в Пакистан предложиха 100 000 долара награда за този, който го убие.

кадър от филма

Според федералните власти, Юсеф не е зад решетките, поради филма, който обрисува Мохамед като педофил и женкар. Юсеф е осъден на 21 месеца затвор, забранено му е да ползва компютри или интернет за 5 години без одобрение на служителя за пробацията. Най-малко три имена са свързани с Юсеф в последните няколко седмици.

Съдебни документи сочат, че той законно си е сменил името на Накула Басели Накула през 2002, но никога не е съобщил това на властите и то е използвано срещу него. Юсеф, християнин, роден в Египет, а сега гражданин на САЩ, се опитал да получи паспорт с новото си име, но все още има шофьорска книжка като Накула.

Във връзка с филма използва и трето име – Сам Басайл. Юсеф е използвал десетки псевдоними и открил около 60 банкови сметки, имал е над 600 кредитни и дебитни карти, за да сътвори схема за банкова измама.
ВИЖТЕ ВИДЕОТО:

http://youtu.be/SFO8PNJS_RQ

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *