Авер на Йоско застигнат от циганско проклятие

Вергил Славов

  Вергил Славов от бандата на Костинбродския Йоско закъса със зъбите, показа журналистическа проверка. Той е подсъдим по няколко дела. Едно от тях е за наркотици, а другото е за убийството на ромския барон Тани Танев от Долни Дьбник. Славов обаче вече е пуснат под домашен арест и по двете дела.

Стана ясно още, че той има ужасяващи проблеми със зъбите си, които капят един по един в последно време.

Славов напуска къщата си в Костинброд само с разрешение на съдия, но половината дни от месец май е прекарал в София при любимата си зъболекарка. Гангстерът посещава редовно и УМБАЛ „Александровска“ заради сърдечни и бъбречни проблеми.

Вергил Славов е от бандата на Йоско от Костинброд. Съден е многократно за различни престъпления. Той е дясната ръка на гангстера, който наскоро беше върнат в България след издирване от Интерпол. Циганската връзка на Вергил Славов не е само покрай посредничеството за убийството на Тани Танев. Бившият бодигард на Киро Японеца Владо Комара го е издал на ченгетата за убийството.

Тани Танев

Миналата седмица в пресата бяха описани връзките на Киро Японеца с Комара, който е арестуван след негов донос за наркотици. Година по-късно, за да се спаси от правосъдието, Комара дава показания как Вергил Славов е взел пари от друг жител на Костинброд – ромския тартор Станчо Владов, за да убие стария му враг Тани Танев. Последният е ликвидиран през 2008 г. Братовчед е на Христо Върбанов – Папата.

3 години по-късно са арестувани поръчителят Станчо Владов, посредникът, който е взел парите – Вергил Славов, и физическият извършител Александър Йорданов.

Година и половина след като е тикнат в ареста, Вергил Славов излиза под гаранция. Дори човекът, който е натиснал спусъка, си е вкъщи.

Лобното място на убития кмет

Условията в следствения арест са най-малката причина да започнат страданията на Вергил Славов и разклащането на здравето му. Той е смятан за основната причина за убийството на Тани Танев и така си навлича гнева на роднините му.

Освен това поръчителят на убийството Станчо Владов, който също е богат ром, не бил доволен от това, че Славов взел толкова много пари, а възложил изпълнението на един от най-доверените си хора -Александър Йорданов. Той бил наркозависим и участвал на най-ниско ниво в престъпната структура на главатаря Йосиф Йосифов – Йоско от Костинброд.

Конфликтите на Вергил Славов с два от най-големите цигански кланове и отделно от проблемите с предателството от друг ром – Владо Комара, разклатили не само здравето, но и нервите на бандита. Хора от Костинброд разказват, че той наистина не излизал от къщата си, която превърнал в крепост, защото се страхувал да не му отмъстят или да му затворят устата завинаги.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *