Здравословни навици за здрави кости

kosti-kalcii

1. Добра стойка. Когато сте седнали на бюрото, се опитвайте винаги да държите гърба си изправен, без да се прегърбвате. Двата крака трябва да са изцяло стъпили на пода, ръцете и китките трябва са свободни.

2. Внимавайте с носенето на тежко. Ако искате да пренасяте товари, гледайте да ги балансирате добре, особено ако са по- тежки. Ако трябва да вдигнете нещо от пода, свийте колене и се наведете, не свивайте гръб. Носете раницата и на двете рамене и пр.

„СТАВИН КОМПЛЕКС“ – КРАЙ НА БОЛКИТЕ В СТАВИТЕ И КОСТИТЕ! ВИЖ ТУК:

spane-kosa

3. Спете по- добре. Добре е да спите с няколко възглавници, но все пак внимавайте, за да не нараните костите на врата. Избягвайте да спите свити и отделете достатъчно часове, за да почине тялото ви наистина добре.

4. Вземете мерки. Така ще избегнете травми или фрактури. Ако сте счупили кост или имате съмнения, отидете веднага на лекар. Трябва да сте обездвижени и да почивате. Не правете излишни усилия.

5. Правете упражнения. Спортът е сред най- добрите начини да имаме здрави кости. Плуването е особено препоръчително, разходките, карането на колело и пр.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *