Защо трябва да вечеряме рано?

vecheria

Според експертите, храненето във фиксиран час, особено ранната вечеря, са сред най- добрите начини за поддържане на теглото под контрол.

Защо трябва да вечеряме рано?

Ако вечеряме 2- 3 часа преди сън, метаболизмът има време да усвои веществата от храната, така че когато си легнем, ни е леко на корема. Това означава, че ще спите дълбоко и спокойно, няма да имате кошмари или притеснителни сънища, което често се случва, когато си легнем с пълен корем. На следващият ден ще се събудите с много енергия, за да се заемете с ежедневните си задачи.

Според експертите, организмът ни е програмиран, за да чувстваме глад между 5 и 7 следобед. Това е моментът, когато мозъкът ни изпраща сигнали, че трябва да ядем. Но обикновено не интерпретираме правилно знаците и хапваме каквото и да е, само и само да успокоим глада.

„ТОП СИЛУЕТ СЛИМ“ – ЗА БЪРЗО ОТСЛАБВАНЕ! ВИЖ ТУК:

sladko

В резултат сервираме вечеряте доста по- късно и си лягаме с пълен стомах. Чувстваме тежест, подуване, киселини и пр. Всичко това ни пречи да спим пълноценно.

За да избегнете това, когато почувствате неудържим глад между 18 и 19 часа, заместете вредната храна с плод и вечеряйте към 20,00- 20, 30 часа.

Коя е идеалната вечеря?

Определени храни трябва да отбягваме да ядем през нощта, защото мазнините им затрудняват храносмилането. Идеалните ястия за вечеря са тези, които съдържат зеленчуци, пълнозърнести въглехидрати, месо, като риба или пилешко.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *