Защо спортът е полезен за кожата?

Повечето хора спортуват, за да свалят няколко килограма и да тонизират тялото си. Също така, за да подобрят здравето и начина си на живот. Но спортът е полезен и за кожата!

sport-koja

СПОРТЪТ ПРАВИ КОЖАТА БЛЕСТЯЩА
Правенето на упражнения повишава температурата на тялото, като порите се отварят. А потта помага да се премахне мръсотията и мазнините, които се събират по лицето. Така се намалява акнето!

„БИО- КОД“ – ГЕЛЪТ СРЕЩУ СТРИИ И ЦЕЛУЛИТ!

Освен това, физическата активност стимулира кръвообращението и увеличават притока наsport кислород към кожата. Така кожата става по- блестяща, а продуктите за грижа на кожата действат по- ефективно.

Всички знаем, че ежедневното движение намалява стреса, като така спим по- добре вечер. Това е идеално за кожата, тъй като липсата на сън и стресът влошават състоянието й.

Спортът тонизира мускулите ни и поддържа кожата стегната и млада. Силните и стегнати мускули опъват повече кожата и така тя изглежда по- еластична.

Да не забравяме, че спортът намалява целулита и така подобрява външния вид на кожата. А и предпазва от появата на целулит.

ДА ПАЗИМ КОЖАТА, ДОКАТО СПОРТУВАМЕ
Ако тренирате навън, не забравяйте слънцезащитните продукти.

Ако кожата ви е чувствителна, използвайте дрехи от материали, които пазят кожата. Ако кожата ви е раздразнена и имате пъпки, носете широки дрехи, а след тренировка веднага се изкъпете.

Ако имате псориазис или екзема, трябва да правите упражнения на климатик, за да е студена кожата ви и да не се потите много.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *