Защо не можеш да забравиш бившата?

Раздялата не е достатъчна, за да свърши любовта

Всички познаваме мъже и жени, които съсипват живота си след раздялата с любимия. Връзката е свършила, надеждите за помирение са напълно изчерпани и отдавна няма шанс, но сърцето все още се свива само при спомена. Но все пак:

болка от любовИма ли смисъл да се бориш за изгубена кауза?

В подобни случаи психолозите съветват да изчистим чувствата и мислите си от болката по изгубения партньор, защото това може да доведе до непоправими последствия и огромно объркване. Забързаният живот не ни позволява да допускаме излишни усложнения, изчерпвайки търпението на приятелите и семейството си. Защото колкото и да ни подкрепят, на близките в един момент ще им писне и ще ни дадат повече от ясен знак, че вече трябва да се оправяме сами.

Любовните чувства към бившия / бившата могат да се запазят за дълго време поради ред причини. Основната от тях е споменът за хубавите моменти, които някога сте прекарали заедно. Мнозина са склонни да идеализират обекта на своите чувства и да му приписват качества, които всъщност не притежава. Лечението на тази болест е трудно, но пък си заслужава. Просто си организирайте нова среща и осъзнайте, че всъщност вашият човек не е бог, а обикновено човешко същество.

Да се научиш да правиш разлика между вътрешния образ и действителното състояние е сигурен отрезвител, който може да ви излекува за броени минути. Това е начинът да затворите раната и да замените собствените си неверни представи, отваряйки се за нова любов и нов живот.

„Година след края на петгодишен романс, една млада жена ми описа как е успяла да се отърве от натрапчивия спомен за бившия си. След няколко месеца те просто се срещнали отново и тогава тя осъзнала, че цялата болка е просто един препълнен с топъл въздух балон, който в крайна сметка се спукал много лесно. Опитали да се съберат на Коледа, направили всичко както трябва, но чувствата не се върнали. След изминалото време тя успя да погледне обективно на нещата и да се осъзнае. Това е класически пример, който може да помогне на много”, разкрива психологът Питър Майнъс.

Животът е поредица от удачи и неуспехи, това важи с пълна сила и за любовта. Понякога ние самите просто си наумяваме, че имаме нужда от нещо или някой, каквато нужда всъщност не съществува. Важно е след всяка изпитана болка да си вземем поука и да не допускаме същите грешки.

http://www.youtube.com/watch?v=R7Wm-GMYQKw

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *