Защо мъжете свирят на китара?

Чудили ли сте се понякога, защо китаристите предизвикват толкова огромно вълнение сред публиката? И защо някои от тях дори изглеждат безсмъртни и непобедими. Психолози обясняват, че тук ставаме свидетели на едно от поредните чудеса на света – китарата оказва толкова мощно влияние върху психиката, че те кара да забравиш за всичко останало на този свят.

китара

Ползите да свириш на китара

Доставя сериозно удоволствие

Кой тук се нуждае от фенки? Всеки от вас, момчета, просто трябва да вземе една китара и да започне да свири. И то тази музика, която чувства най – добре. Много известни китаристи са споделяли, че докато въртят електрическите сола на китарите си изпитват чувство подобно на оргазъм и го определят като музикална маструбация. Лекарите пък споделят, че по време на изпълнение мозъка освобождава хормона допамин – същото вещество, което се освобождава и по време на секс.

Прокужда стреса

Независимо дали виновникът за стресовите ситуации е вашият шеф или големите сметки, старата „Кремона” или вносния „Гипсън” ще ви накарат да забравите за всичките си неприятности. Двойно проучване установи, че стресът може да бъде сериозно намален чрез свирене на някакъв музикален инструмент.

Намалява болката

Забравете за хапчетата. Ако имате някаква хронична болка, музиката е едно от най – добрите лекарства. Изследване на Университета в Централна Юта доказа, че хармонията от звуци способства за намаляване на болката.

Изостря мисълта

Знаете ли кое е било тайното оръжие на Алберт Айнщайн? Ами музиката. Когато е преследван от нацистите и бяга в изгнание, от всичко на света най – мъчно му е за неговото пиано, на което обича да свири. Шотландски учени издават, че свиренето на какъвто и да било музикален инструмент изостря мозъчните функции и предпазва главата от психически увреждания.

ТОП 10 сола на китара за всички времена:

YouTube Preview Image

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *