Защо кафето е полезно за отслабването

Кой не обича да пие чаша ароматно кафе сутрин на закуска? Много смятат, че са пристрастени към кафето. Въпреки че прекаляването с каквото и да е не е полезно, трябва да имате предвид един детайл: кафето помага за отслабване.

kafe-efekti

СВОЙСТВА НА КОФЕИНА

Много хора смятат, че една чаша кафе кара храната да се стопи. Изследванията показват позитивни факти, но все пак реалистични: ако пием една чаша топло кафе като станем сутрин и половин час преди хранене, може да намалим апетита си с 35% за деня.

Кафето произлиза от Етиопия. Най- старият сорт кафе е арабското . Друг известен сорт е робуста. Приема се, че има над 400 вида кафе , но от тях познаваме само една двайста.

Кафето съдържа кофеин (вид алкалоид), който се съдържа и в китайския чай, какаото, мате, гуарана и др. Една чаша кафе съдържа 125 млг кофеин, чаша нескафе съдържа 90 млг, чаша китайски чай – 70 млг, чаша еспресо – 40 млг, чаша горещ шоколад – 25 млг.

Кафето съдържа антиоксиданти (като полифенолите, които се съдържат с виното). Благодарение на антиоксидантите , кафето може да ни предпази от различни болести (Паркинсон, рак на дебелото черво, рак на пикочния мехур, възпалителни болести и пр.)

„ТОП СИЛУЕТ СЛИМ“ – ЗА БЪРЗО ОТСЛАБВАНЕ! ВИЖ ТУК:

kafe-kofein

ЗАЩО КАФЕТО ПОМАГА ЗА ОТСЛАБВАНЕ?

Кафето прави метаболизма ни по- силен, който е натоварен с топенето на мазнините и увеличава нивата на енергията. Колкото повече кофеин приема един човек, повече се ускорява метаболизма ни.

Други изследвания показват, че хората, които тренират и пият по чаша кафе преди тренировка, имат повече сили да правят упражнения. Дори се счита, че кафето помага да нямаме мускулна треска.

Научното име на процеса е термогенеза или производство на телесна топлина. Кафето увеличава термогенезата, което означава, че тялото ни изразходва повече калории, дори когато сме в покой. Но при хората със затлъстяване този процес е доста труден. Но когато се подлагат на нискокалорични диети, забавят и термогенезата.

КОФЕИН ЗА ОТСЛАБВАНЕ

Чаша кафе помага да убиваме апетита , най- вече към мазни храни, и улеснява храносмилането. Ако искате напитката да ви помогне за отслабване, трябва да го пиете чисто: без захар, без сметана.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *