Защо е важно да ядем повече зелени зеленчуци

zeleni-zelenchutsi-1

Известно е, че зелените зеленчуци съдържат много витамини, които са важни за балансираното ни хранене. Но този цвят е много важен и за здравето ни.

Нека разгледаме защо трябва да включим повече зелени зеленчуци в храненето си.

4. Здраво сърце. Много от зелените зеленчуци на пазара съдържат азот. Този минерал прави кръвта по- лека и подобрява разпространението на кислород из организма. Двете функции помагат на сърцето да работи нормално и да не се претоварва.

3. Удължават живота. Зелените зеленчуци са изследвани много, за да се установят ползите им за нашето здраве. Колкото повече приемаме, толкова повече увеличаваме шансовете си за по- дълъг живот.

„ДИАБЕСТАН“ – ДИАБЕТ И ВИСОКО КРЪВНО ПОД КОНТРОЛ! ВИЖ ТУК:

zelena-dieta-meniu

2. Предпазват от диабет. Съдържат вещества, които позволяват на белите кръвни клетки бързо да се превръщат в клетки, които да изгарят мазнините. Така се намалява риска от диабет, а също и тенденцията към затлъстяване.

1. Улесняват усвояването на веществата. Голямото количество витамини и микронутриенти, които ни осигуряват, улесняват усвояването на други вещества, важни за правилното функциониране на организма. В този смисъл, зелените зеленчуци подобряват всички функции на тялото ни, като му помагат да е здраво и заредено с енергия.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *