Вода с лимон сутрин: 6 ползи за тялото

Защо ви съветваме да започвате деня си с вода с лимон. Нека разгледаме ползите от тази хилядолетна рецепта от аюрведа медицината.

limon-voda

Започването на деня с чаша вода и лимонов сок има редица полезни действия. Разкриваме ви някои от тях:

1. По- бързо храносмилане. Хладката вода стимулира чревния тракт, а лимона пречиства черния дроб. Освен това помага за секрецията на киселини, които участват в храносмилателния и отделителния процес.

„ДИЕТИН- КОМПЛЕКТ“ – ТОП ПРОДУКТ ЗА ОТСЛАБВАНЕ! ВИЖ ТУК:

2. По- здрава имунна защита. Лимонът съдържа много витамин С, който предпазва от настинки и по- добре усвояваlimon-recepta желязото, вещество, което заздравява имунната система.

3. По- алкално тяло. Тялото с небалансирано рН е податливо на болести. Въпреки че лимонът е кисел плод, силно алкализира и е добър начин да поддържаме балансирано рН, особено за хора, които консумират повече червено месо, алкохол и мазнини.

4. Помага за изхвърлянето на токсините. Лимоновата вода е натурален диуретик, който помага на тялото да изхвърля течностите и токсините.

5. Повече енергия. Комбинацията от вода и лимон помага за хидратирането и доставя кислород до клетките, затова се чувстваме по- енергични и по- силни сутрин. Някои хора дори заместват сутрешното кафе с чаша вода с лимон.

6. По- блестяща кожа. Хроничната дехидратация прави кожата сива, но чаша вода с лимон сутрин е добра стъпка да промените това.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *