Вечерята: основни грешки, които ни пречат да отслабнем

dieta-savet

Много жени постоянно се стремят да свалят излишните килограми, без успех. Въпреки че правят всичко, за което са чували: намаляване на сладките изделия, практикуване на спорт и пр, но така и не успяват да отслабнат. Причината може да е в начина, по който вечерят.

В края на деня тялото ни няма особено голяма нужда от калории, но за много хора, именно последното хранене за деня – вечерята, е основното им за деня. Приемаме много повече калории, от които тялото ни има необходимост по това време, но после няма как да ги изразходим.

Когато дойде време за вечеря, тялото и умът ни най- после се отпускат. Много жени огладняват зверски и започват да ядат всичко, което им попадне, преди още да са започнали вечерята. Това е само една от грешките, които допускаме по време на вечеря.

„ДИЕТИН- КОМПЛЕКТ“ – ТОП ПРОДУКТ ЗА ОТСЛАБВАНЕ! ВИЖ ТУК:

vecherya-semeitsvo

Нека разгледаме някои навици по време на вечеря, които ви пречат на опитите за отслабнете:

1. Превръщате вечерята в основното си ядете за деня. Според специалистите по хранене, жена с умерено интензивно ежедневие, трябва да консумира между 1500 и 2000 калории. Ако работите по цял ден седнали или нямате време за спорт, може да ги редуцирате по 1200 калории.

Вечерята трябва да ви осигурява между 400 и 600 калории, като идеалното количество е 500. Т.е., 25% от общия дневен прием на калории. След като вечеряме, едва ли ще правим нещо активно, най- вероятно гледане на телевизия или сърфиране в интернет.

2. Слагате съда с ястията върху масата. Този навик ни подтиква постоянно да допълваме чинията си и така неусетно изяждаме много повече, отколкото сме планирали.

3. Хапвате преди и след вечеря. Сигурно още преди да дойде време за вечеря сте започнали да бъркате в хладилника и да си похапвате това- онова. Вероятно го правите и след като сте вечеряли. Ако не можете да се въздържите, поне яжте някакъв плод или зеленчук.

4. Слагате солницата на масата. Солта в големи количества е вредна за организма ни. Имайте предвид, че през деня вероятно се приели много повече сол, отколкото си мислите, тъй като в много храни и не подозирате, че се съдържа. Препоръчителната дневна доза е по 5 грама. Но ако слагате солницата на масата, почти е сигурно, че ще си солите допълнително.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *