Телевизорът, компютърът и колата: защо са опасни за здравето?

zasednal-jivot-1

Телевизорът, компютърът и колата: тези три машини значително увеличават риска от заседнал начин на живот, който причинява затлъстяване и диабет тип 2. Изследването, проведено в няколко неособено развити страни, показва, че в семействата, които имат и трите, се увеличава степента на затлъстяване.

За да се справим с проблема, трябва да променим нашите навици.

Изследването било проведено с 154 000 души от 17 държави с различна степен на развитие. Начинът им на хранене бил внимателно проверен от учените, а също и: какво е нивото им физическа активност, каква храна съхраняват у дома, времето, което прекарват седнали, болести, информация свързана с теглото и височината им.

„ТОП СИЛУЕТ СЛИМ“ – ЗА БЪРЗО ОТСЛАБВАНЕ! ВИЖ ТУК:

zasednal-nachin-na-jivot

Така учените открили, че връзката между наличие на телевизор, компютър и автомобил в дома, влияят върху заседналия начин на живот. Повишават риска от затлъстяване и диабет тип 2.

Тази зависимост не се влияе от икономическото развитие на страната. Дори в най- бедните, затлъстяването се било увеличило с 3,4 % в с домакинствата, които не разполагат с трите машини, и с 14% в домовете, където има и трите. Т.е., четири пъти повече.

Диабетът се е увеличил с 2, 5 пъти, което е значително. Причината е, че наличието на трите машини в домакинството, значително увеличава затлъстяването. Означава с 31% по- малко движение, което означава затлъстяване и диабет тип 2.

Години наред тази тенденция се отчита в развитите държави. А сега вече и в бедните.

Разбира се, ако рационално използваме тези машини, няма риск от затлъстяване или развиване на болести.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *