Тайните свойства на киселото мляко

Киселото мляко е любимо на всички. Но освен това, има други забележителни свойства, свързани със здравето и красотата.

kiselo-mlyako

1. Подобрява имунната защита. Помага срещу алергии и вируси. Предпазва от гастроинтестинални инфекции заради млечната киселина и бактериите, които трябва да поддържат чревната флора.
2. Балсам и маска за коса. Киселото мляко е чудесен балсам и е много подходящо за скалпа. Ако го използвате за маска, прави косата мека, блестяща, копринена. Просто нанесете киселото мляко върху влажна коса. Оставете да подейства няколко минути и изплакнете с хладка вода. Намалява косопада и действа положително върху цъфналите връхчета.
3. Като маска за лице. Млечната киселина е много подходяща за кожата. Ако я прилагате върху лицето, ще го направи меко. Може да нанесете върху лицето и шията си и да изчакате 20 минути. Изплакнете с хладка вода. Киселото мляко е подходящо за всеки тип кожа и за ежедневна употреба.

maska-kiselo-mlqko
4. Ексфолиант. За да стане ексфолиант, смесете киселото мляко с овес или кора от портокал. Масажирайте зоната, която искате да ексфолирате и изплакнете с хладка или студена вода. Може да използвате и след депилация, за да не се дразни кожата.
5. Облекчава слънчевите изгаряния. Киселото мляко съдържа цинк. Този минерал успокоява паренето от дълго излагане на слънце. Просто нанесете дълбок слой върху засегнатата зона. Оставете за 20 минути и изплакнете със студена вода.
6. Хидратира кожата. Смесете го с овес и малко мед, нанесете върху лицето и масажирайте леко. Оставете да подейства 10 минути и измийте със студена вода.
7. Избелва зъбите. Търкайте малко кисело мляко всеки ден върху зъбите си и за 2- 3 седмици ще станат по- бели.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *