Свойства на какаото: помага за отслабване и подобрява здравето ни

kakao-1

Въпреки че обикновено какаото на прах се използва за подслаждане, ако го употребявате умерено, може да ви помогне в процеса на отслабване.

Ето кои са безценните свойства на какаото на прах:

– Увеличава метаболизма на мазнините. Помага на тялото по- бързо да обработва мазнините.
– Помага за отслабването: прави го по няколко начина. Първо, стимулира производството на серотонин от мозъка. Това е веществото, което регулира настроенията ни и потиска апетита. Какаото на прах не е много калорично.
– Предпазва от заболявания: Хората, които консумират повече какао, се разболяват по- малко от сърдечни заболявания, рак, инсулти и пр.
– Подобрява здравето на сърцето: Сваля кръвното налягане, увеличава кръвообращението, предпазва от висок холестерол. Повишава нивата на полезния холестерол и предпазва от образуване на плаки.

„ТОП СИЛУЕТ СЛИМ“ – ЗА БЪРЗО ОТСЛАБВАНЕ! ВИЖ ТУК:

kakao
– Подсилва имунната защита. Помага ни да борим инфекциите, подобрява здравословното ни състояние.
– Пречиства тялото. Какаото на прах съдържа много фибри, което помага на храносмилателната система да работи адекватно. Богато е на флавоноиди, натурални антиоксиданти, които предпазват клетките от вредното въздействие на свободните радикали.
– Подобрява състоянието на косата и ноктите. Заради високото съдържание на сяра, какаото на прах подобрява състоянието на косата и ноктите. Ускорява растежа им.
– Подобрява настроението: Съдържа анандамид и фенилетиламин, които имат еуфоричен ефект, действат като афродизиак и подобряват настроението.

За да се възползвате от тези свойства обаче, трябва да сте сигурни, че какаото, което купувате е 100% натурално.

Най- лесният начин за консумация на какао на прах е като му се добави малко кокосово или бадемово мляко. Избягвайте да съчетавате с млечни продукти, защото пречат на усвояването на веществата.

Може да добавяте какаото към овеса си сутрин, с малко мед, може да го слагате в шейка си и пр.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *