Свети Валентин: Тренировка за двама

Нестандартно предложение за деня на влюбените

Обичайно Св. Валентин протича с хиляди целувки, милувки, овързани с панделки шоколадови бонбони и тонове нежни думи. Но много малко двойки се сещат, че през този ден може да стартира едно ново начало, което да промени живота из основи. Сега сложете край на мързела и нерешителността, обуйте кецовете за тренировка и хванати под ръка тръгнете към залата за фитнес.

фитнес за двама

Две е повече от едно

Някои хора предпочитат да тренират сами, но изследванията отдавна са показали, че за масите е по – добре да провеждат физически занимания в група. Та вие самите отдавна търсите самоотвержен приятел, който да ви подканва да отидете до залата за фитнес – не може ли това да бъде вашият партньор?

„Ефектът от тренировката се засилва двукратно, когато в нея са въвлечени два определени фактора: отговорност и социална подкрепа от околните. И двата фактора са налице, когато тренирате с приятел, който може да бъде и вашият постоянен партньор в живота. Просто ще работите по – добре, когато до себе си имате нещо живо и дишащо, което да ви подкрепя в трудния момент”, казва д-р Майкъл Чертък.

Задръжте за секунда

Експертът уточнява, че все пак при някои двойки съвместната тренировъчна дейност може да доведе и до обратния ефект. Ако привличането между двамата е силно и на моменти неконтролируемо, това може да ги разконцентрира и разсейва, водейки до невъзможност за осъществяване на нормални упражнения.

„Всичко това е психология. Какво и как ще се случи никой не може да предвиди със сигурност, но при всички положения Св. Валентин е чудесно време да поставите едно ново начало. Задайте си тази дата за старт на вашият здравословен живот и стъпете здраво в залата, прегърнали любимия човек”, казва докторът на финал.

http://www.youtube.com/watch?v=B0oVeDXzpdo

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *