Сешоарът – приятел или враг?

Сешоарът винаги ни вади от затруднение, като ни позволява да „озаптим“ косата си. Но процедурата има положителни и отрицателни страни. От една страна, става наш съюзник, за да имаме добре оформена прическа, но ако прекаляваме с употребата на сешоара, можем да имаме сериозни проблеми с косата. Включително да я изгубим.

seshoar-upotreba

КОГА И КАК ДА ГО ИЗПОЛЗВАМЕ?

Никога не си сушете косата, веднага щом излезете от банята. Първо се подсушете с кърпа, за да оберете влагата. Не се търкайте грубо, а внимателно, за да не се скубете. Ако изчакате известно време, докато стане по естествен начин, по- добре.

Сешоарът трябва да се държи на 10 – 15 см от косата. Започнете сушенето с кичурите, които се намират отдолу, на врата. Тези части са най- влажни и затова отнемат най- много време.

„ЕФЕКТ- 2“ – ЛОСИОНЪТ СРЕЩУ КОСОПАД И ОПЛЕШИВЯВАНЕ! ВИЖ ТУК:

ПРЕПОРЪЧАНИ ПРОДУКТИ

Има много продукти, които се грижат за косата и я предпазват от увреждане, както и такива, с които можем да намалим seshoarупотребата на сешоара.

Например, можете да си правите обем с мус. Слагате толкова, колкото се събира в полузатворената ни шепа.

Кремът за ресана никога не е излишен, особено ако е подходящ за нашия тип коса. Слагате се от средата към корена на косъма. Но не слагайте големи количества, защото косата ще стои като суха.

Накрая на сушенето серум за отворените връхчета, който да ги подхрани, е много подходящ.

ЗАМИСЛЯЛИ ЛИ СТЕ ДАЛИ …

… наистина трябва да използвате сешоар всеки ден. Понякога е добре да оставяте косата да почива от тези процедури. Например, ако няма да излизате и си оставате у дома, може да попиете влагата в кърпа и да оставите косата да изсъхне сама.

За да предпазите косата си топлината на уреда, решете се с крем или серум, веднага щом изсъхне.

За да се справите със заплетените краища, първо ги оправете с гребен с широки зъби, а след това може вече да се решете и с четката.

Как да изсушим дълга, чуплива коса. ВИЖ ВИДЕОТО:
http://youtu.be/RgnrNhKPGmo

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *