Съвети за здрави нокти

Ръцете са нашата визитна картичка. Красивите и поддържане ръце обаче трябва да имат перфектни нокти. Нека разгледаме някои съвети за ноктите ни:

nokti

ЗА МАНИКЮР У ДОМА

1. Преди да нанесете лака, минете с мокър памук ноктите, за да е сигурно, че не е останал ацетон.
2. С клечка за уши нанесете по краищата малко вазелин, за да не се нацапате с лака.
3. За да не се образуват кожички, правете масаж на ноктите с малко от авокадо всяка вечер.
4. За да са здрави, пийте всеки ден чай от 1 ч.л. хвощ.

КАК ДА НЕ СЕ ЧУПЯТ

Ноктите ни също се нуждаят от хранителни вещества, за да не се чупят. Направете на сок една краставица с кората, добавете малко чай от розмарин. Нанесете върху ноктите оставете да стоят 10 минути. После измийте. Правете процедурата всеки ден за един месец и ще видите резултати.

nokti-saveti

Ако ноктите ви са много чупливи, навярно се дължи на дефицит на хранителни вещества. Включете в храненето си храни, богати на витамини А и В, като спанак, моркови, морски дарове, пъпеш, праскови, яйца, броколи, житен зародиш и бирена мая. Пилете ноктите си с заоблена форма, за да не се чупят.

Когато е студено, използвайте следната рецепта, за да направите ноктите си силни. Пийте чай от 1 с.л. сухи листа от хвощ. Когато изстине, потопете пръстите си вътре и изчакайте 5 минути. Трябва да го правите в продължение на 15 дни.

Храненето е много важно. За да имате здрави нокти, яжте по 5 бадема всеки ден в продължение на два месеца. Така ще увеличите съдържанието на калций, мазнина и протеин, необходими, за да имате здрави нокти.

ПАЗЕТЕ НОКТИТЕ

Винаги, когато си махате лака с ацетон, добре трябва да премахнете остатъците. За да ги запазите силни и красиви, намокрете топче памук с бял оцет, минете по същия начин, както минавате с ацетона, измийте с хладка вода и подсушете добре.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *