Съвети за стегната кожа

Времето, възрастта, както и някои навици могат да намалят еластичността на кожата. За щастие, има алтернативи, които могат да ни помогнат.

stegnata-koja-saveti

Загубата на еластичност на кожата се причинява от дефицит на колаген и еластин. Възрастта, неправилното хранене, заседналия начин на живот са някои от причините. Засяга различни части на тялото, като корем, седалище, бедра, ръце, лице и шия.

КАК ДА ЗАПАЗИМ КОЖАТА СИ СТЕГНАТА

Ето 5 съвета, които ще ви помогнат:

1. Къпане със студена вода. Така подобрявате еластичността на кожата, тъй като я излагате на студено, организмът се опитва да компенсира температурата, като използва мазнините за гориво и въздейства върху тонуса на тъканите.

„БИО- КОД“ – ГЕЛЪТ СРЕЩУ СТРИИ  И ЦЕЛУЛИТ! ВИЖ ТУК:

stegnata-koja

2. Стягащи кремове. Експертите съветват, че тези срещу отпусната кожа помагат срещу проблема, защото стягат еластичните нишки на кожата. Някои съставки, които са действат ефикасно са: колаген, еластин, ретинол, витамини А, В и Е.

3. Пазете стойката, когато спите. Лягането на една страна или по корем отпуска кожата на лицето и появата на бръчки. Спете по гръб, защото така няма никакво напрежение върху лицето.

4. Увеличете консумацията на антиоксиданти. Някои вещества в храната действат срещу окисляването на свободните радикали. Затова, увеличете консумацията на зехтин, тъй като съдържа полифеноли, както и омега- 3.

5. Избягвайте захарта. Молекулите на захарта разрушават колагена и така увреждат еластичността на кожата.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *