Продукт за след слънце (aftersun) или хидратиращ крем?

ten-2

След ден, който се прекарали препичайки се на слънце, използването на добър aftersun (за след слънце) продукт е точно толкова важно, колкото и употребата на подходяща слънчева защита.

През лятото защитата от слънчевите лъчи е изключително важна, тъй като така се предпазваме от изгаряния и други тежки здравословни проблеми, като рак на кожата. Употребата на продукт за след слънце (aftersun) обаче остава малко встрани от вниманието ни. Често се чудим: не можем ли просто да използваме хидратиращ крем?

Въпреки че и двата варианта хидратират кожата, aftersun продуктите имат по- спациални свойства, съобразени с нуждите на кожата през летния сезон.

ЕСТЕТИКА – ЛОСИОНЪТ ЗА ТОТАЛНО ОБЕЗКОСМЯВАНЕ! ВИЖ ТУК:

УСПОКОЯВА И ОСВЕЖАВА КОЖАТА

Освен че хидратира кожата, продуктите за след слънце съдържат успокояващи вещества, които освежават кожата, след излагането й на слънчевата агресия. Много от тях съдържат и вещества, които действат противовъзпалително.

Какво трябва да съдържа добрият продукт за след слънце?

Aftersun продуктът е допълнения към хидратиращия крем, а не негов заместител. Ролята му е да успокоява и освежава в кратки срокове. Хидратиращият крем има за цел да възстанови загубата на вода от кожата в дългосрочен план.

Добрият продукт за след слънце съдържа следните вещества:

Хидратиращи: възстановяват загубената вода заради излагането на слънце.
Противовъзпалителни: облекчават раздразнението на кожата
Възстановяващи: улесняват възстановяването на кожата.

Съставки като алое вера, лайка, глицерин или витамини Е и С, са сред често срещаните съставки в тези продукти.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *