Постоянно сте изморени? 5 природни решения на проблема:

umora-1

Причината да се чувствате постоянно изморени може да е анемия. Но може да се дължи и на недоспиване, притеснения и стрес.

Как можете да подобрите състоянието си? Предлага ме ви няколко съвета, за да не сте постоянно изморени:

1. Правете йога. Много често умората, която чувстваме, се дължи на стрес. Една от най- добрите терапии срещу стрес е йогата.

2. Помиришете мента. Въпреки че зависи от причината за умората, някои миризми помагат на организма ни да реагира. Например, миризмата на прясна мента.

pie-voda

3. Намалете консумацията на въглехидрати. Постоянната умора може да се дължи на храненето. Ако на закуска ядете много въглехидрати, това може да е отговорът. Въпреки че ни осигуряват много енергия, след няколко часа вече ни наляга умората. Затова, не пропускайте да включите протеини или някой плод в часовете преди обед.

4. Обогатете диетата си с витамин В12. Хроничната умора често се дължи на дефицит на хранителни вещества. Най- често желязото обяснява този феномен. Но витамин В12 също е свързан с проблема. Така че, включете повече яйца и риба в менюто си.

5. Правете сиеста. Умората е сигнал, че тялото не спи достатъчно. Понякога е достатъчно да подремнем за по- малко от половин час, за да се освежим. Така че, ако имате възможност да го правите, не я пропускайте.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *