Ново чудо в САЩ: Колите ще говорят помежду си

Шоково решение на държавните американски органи или как мечтите стават реалност

cars

Националната администрация по безопасност на движението в САЩ изправи на нокти собствениците на моторни превозни средства с обявлението, че в най – скоро време на всички автомобили трябва да бъдат прикрепени устройства, които да позволяват на машините да … говорят помежду си.

Принципно решението трябваше да бъде взето още преди Нова година, но от администрацията пропуснаха собствените си срокове (явно не само у нас държавните органи са мързеливи). За да излязат от конфузната ситуация казаха, че нищо не се е разминало, а декретът ще бъде подаден за разглеждане в Конгреса в най – близко бъдеще.

Всъщност става въпрос за високотехнологично устройство, което ще дава възможност на автомобилите да се детектват помежду си, ако нарушат позволената от закона дистанция. Интелигентният робот за милисекунди ще изчислява възможността от производство на пътно – транспортно произшествие. В подобен случай ще бие аларма или дори ще натиска спирачките вместо задрямалия шофьор.

Експерти обясняват, че новата технология със сигурност ще спаси много човешки животи. Досега са проведени няколко пилотни теста по улиците на Анн Арбър, Мичиган, а идеята за разработването на системата е дошла от самите производители на автомобили. Ако гласумането премине успешно, технологията ще бъде внедрена от всички МПС до 2017 г.

YouTube Preview Image

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *