Не се влияйте от снимките на моделите – ето защо:

Ангелски лица, хармонични тела и перфектни стойки. Всеки път, когато започнете да разглеждате списание, се чувствате смазана от такава неземна красота и грация. Мислите си: „Как е възможно да има такива тела?“ Всъщност, няма такива тела. Това е измамната дигитална реалност.

model-snimki

Това обаче не е единствената причина, за да не позволявате да се влияете от фотосесиите на моделите в лъскавите списания. Има още много. Ето някои от тях:

1. Фикция. Снимките представят моделите по доста различен начин. Тази радикална промяна се прави, за да се създаде перфектния образ, не са показват дефектите, или по- точно казано, социално низгвернатите части на тялото, които притежава всяка една жена. Дори и моделите в действителността.
2. Комерсиални причини. Промените във външния вид на моделите се правят с ясна комерсиална цел, за да се продава определен продукт. Трябва да си представим, че ако го купим, ще сме красиви като нея. Но като повечето жени, не разполагаме със същите стилисти и гримьори.

„ЕСТЕТИКА“ – ЛОСИОНЪТ ЗА ТОТАЛНО ОБЕЗКОСМЯВАНЕ! ВИЖ ТУК:

reklama-model
3. Съвършенство? То не съществува. Ако имахте възможност да видите модел, който тъкмо става от леглото, няма да изглежда много по- различно от нас. Съвършенството е ефимерно. През вековете, перфектните женски форми са били доста пухкави, а днес – прекалено слаби. Затова, не се вманиачавайте по идеята, че трябва да сте съвършени.
4. Нереални идеи. Снимките по модните списания винаги представят нереални идеали. Така че не си губете времето да се опитвате да ги пресъздавате. Те са произведения на фикцията.
5. Опасни идеали. Много често идеалите, които ни представят като модерни, са и доста опасни за здравето. Представят жените смехотворно слаби, като допълнително ги обработват, за да изглеждат още по- слаби.
6. Погрешна перспектива. Подсъзнателно, обработените снимки ни карат да възприемаме погрешна перспектива. Карат ни да си мислим, че нещо не ни е наред и че трябва да се придържаме към някакви измислени канони на красотата, които уж ще ни направят щастливи.

Ето как с грим и фотошоп всяка жена може да изглежда като модел. ВИЖ ВИДЕОТО:
http://youtu.be/lUF2zbgBXwE

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *