Навици, които спъват отслабването

otslabvane-sled-lqtoto

Пазаруване онлайн, тъпчене с пуканки пред телевизора и пр, са все навици, които не пречат да отслабнем и саботират всяка наша диета.

Умереността е ключът към успешното отслабване, но в някои ситуации е трудно да я запазим. Ето някои навици, които определено ни пречат да постигнем желаната фигура.

1. Безплатни дегустации в магазините. Внимавайте с навика да опитате от всичко, което се предлага. Това са излишни калории, от които реално нямате нужда.
2. Рожден ден всеки 2 седмици. Имате толкова много мероприятия, които трябва да посетите: рождени дни на приятели, роднини, колеги и пр. На тези празненства никога не липсват сладкиши и газирани напитки. Вие обаче внимавайте да не прекалите с тях.
3. Сладкиши за специални случаи. Наистина ли трябва да купувате толкова много сладки изделия? Покрай празниците купуваме много повече сладки неща, отколкото наистина ни трябват. Трябва да пазаруваме с умереност.
4. Пазаруване без да излизаме от вкъщи. Няма нищо по удобно да пазаруваме по интернет. Това улеснение обаче може да ни подтикне към злоупотреби с пици, китайско и пр.
5. Любовни разочарования. Когато се чувстваме тъжни и потиснати, обикновено прибягваме до храната. При раздяла, знаем, че няма нищо по- добро от парче торта или голяма кутия сладолед. Но не забравяйте, че това ще съсипе диетата ви.

„ТОП СИЛУЕТ СЛИМ“ – ЗА БЪРЗО ОТСЛАБВАНЕ! ВИЖ ТУК:

dieta-bez-nervi
6. Сватби. Внимавайте с шведската маса.
7. Пуканки и други снаксове. Пускате да си гледате някой филм и неизбежно взимате пакет пуканки, чипс или пр. Когато гледаме, обаче се разсейваме, и можем да загубим контрол над приетото количество.
8. Ядете по- рано от установеното време. Когато чакаме вечерята да стане или докато сме в ресторант и чакаме основното, си похапваме аперитив или каквото ни попадне. Ако сте наистина много гладни, хапнете нещо дребно, колкото да убиете глада, но не повече.
9. Опуска. Когато сме във ваканция, се отпускаме и забравяме за диетата. Хапваме си от всичко по много, а когато се приберем, може да се окаже и че сте напълняли.
10. Пътуване. Ако сме на дълъг път, със сигурност по- често се сещаме за ресторантите за бързо хранене. Но трябва да знаем да избираме здравословна храна.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *