Навици, които ни помагат да отслабнем

otslabvane-plodove

Колкото неща сте изпробвали, за да отслабнете? Повечето хора използват всички съвети и средства, които им попаднат, за да свалят излишните килограми. Много често обаче просто трябва да въведем няколко здравословни навика в ежедневието си, за да отслабнем бързо.

Ето някои от най- полезните навици за сваляне на излишните килограми:

1. Топла вода. Приемът на чаша топла вода с разтворен лимонов сок вътре помага за елиминирането на мазнините на тялото. Напитката хидратира тялото, подобрява храносмилането и увеличава нивата на витамин С.
2. Кокосово масло. Ускорява метаболизма, което помага по- бързо да се топят мазнините. Кокосовата вода също е полезна, особено след тренировка.
3. Протеини на закуска. Включете ги в основното си хранене, тъй като ни осигуряват ситост за доста време. Този тип храни са по- подходящи от въглехидратите за отслабването, тъй като имат по- силен засищащ ефект.
4. График на хранене. Честотата на хранене е свързана директно с топенето на мазнини. Хората, които ядат малки порции по- често през деня, имат по- добри шансове да отслабнат.
5. Пийте зелен чай. Напитката е богата на катехини, които увеличават термогенния ефект на тялото, т.е., увеличават температурата на тялото, за да ускорят топенето на мазнините.

„ТОП СИЛУЕТ СЛИМ“ – ЗА ПО- БЪРЗО ОТСЛАБВАНЕ! ВИЖ ТУК:

zelen-chai-1
6. Тренирайте. Ако практикувате упражнения с висока интензивност няколко пъти седмично, ще стопите по- лесно мазнините, особено ако са аеробни.
7. Не преяждайте на вечеря. Вечеряйте два часа преди да си легнете. Така ще спите по- добре през нощта, тъй като метаболизмът се забавя и не може да обработва храните.
8. Елиминирайте захарите. Елиминирайте храните богати на нишесте и захар, тъй като благоприятстват секрецията на инсулин, което забавя изгарянето на мазнините и увеличава чувството на глад.
9. Пийте вода. Много е важно да пиете повече вода, за да изхвърляте токсните.
10. Спете добре. Липсата на сън води до напълняване, така че е важно да спите достатъчно.
11. Релаксирайте. Стресът повишава производството на хормона, наречен кортизол, което благоприятства трупането на мазнини по корема.
12. Използвайте по- малки чинии. Така по- лесно ще контролирате размера на порциите си.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *