Наръчник за тичане по плажа

Тичането по плажа е едно от най- приятните и забавни упражнения, които можем да правим през лятото. Но нека разгледаме кои са положителните страни и неудобствата от това занимание.

tichane-plaj

За да започнете, са достатъчни само 10 минути с умерено към нисък ритъм на движение. Не трябва да се преуморявате.

1. Умерен ритъм, дори да имате опит в тичането. Трябва да ви носи удоволствие, а не да е задължение. Не изисквайте повече от необходимото. На плажа топим повече мазнини заради релефа на терена и атмосферните условие.
2. Упражнението заличава стреса. Важното при тичането е да ви носи удоволствие, иначе по- добре не го правете. С един душ след тренировката, всяка следа от напрежение и стрес ще изчезне.
3. Не тичайте на дълги разстояния. Все ви се иска още, и още, толкова е лесно и приятно. Ако усетите дори лека умора, спрете, освежете се и се приберете с ходене.
4. Тичайте на брега, но не по най- меките зони. Пясъкът трябва да е леко влажен. Но не трябва да ви потъват краката, защото така има риск от контузия.

„ТОП СИЛУЕТ СЛИМ“ – ЗА БЪРЗО ОТСЛАБВАНЕ! ВИЖ ТУК:

ticnahe-po-plaja
5. Не тичайте на обратно по същия маршрут. Разстоянието трябва да е еднакво, не трябва да се натоварвате.
6. Внимавайте с препятствията. Деца, дупки, пясъчни замъци, и пр. Ако тичате с нормален ритъм, ще имате време да забележите препятствията. Трябва да имате време да спрете или да намалите ритъма, а не да се блъснете в някого или в нещо.
7. По- трудно се тича по плажа. Може да ви се струва по- леко, но всъщност е по- трудно, отколкото да тичате по улицата.
8. С или без маратонки? Ако изберете да тичате с маратонки, трябва да са достатъчно леки. Не е препоръчително всеки пък да тичате без маратонки, защото така натоварвате ставите.
9. Избягвайте горещите часове. Най- добре е да го правите рано сутрин или привечер. Хем няма да има много хора, хем слънцето няма да е толкова силно. Ако изберете друго време, не забравяйте да сте добре хидратирани.
10. Горите повече калории. Пясъкът кара мускулите ни да работят повече, отколкото ако тичане по твърда настилка. Топлината и влагата ще ни изпотяват повече. Трябва да сте добре хидратирани преди и след тренировка.
11. Не тичайте по плажа, ако имате контузия. Тъй като напрежението върху ставите е повече, хора, които имат някаква травма изобщо да не го правят.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *