Наистина ли се напълнява от противозачатъчните?

protivozachatachni

Контрацептивите могат да имат нежелани странични ефекти. А дали се напълнява от тях? Може би сте чували от приятелки, че се случва такова нещо. Но нека разгледаме дали наистина е така?

Много учени са проверявали проблема чрез изследвания. Много жени започват да използват контрацептиви като ефективен начин за предпазване от нежелана бременност. Повечето обаче са тийнейджъри или млади момичета, което означава, че телата им все още търпят радикални промени. Най- лесно е да обвиним хапчетата за нежелания ефект. Истината е обаче, че не влияят върху теглото. Можете да ги приемате, без да се притеснявате.

„ТОП СИЛУЕТ SLIM“ – ЗА БЪРЗО ОТСЛАБВАНЕ! ВИЖ ТУК:

Produccion Pildora

Напълняване при жените

Контрацептивните инжекции обаче могат да повлияят на теглото. При проведени изследвания 1 на всеки 5 жени увеличават първоначалното си тегло с 5%. Така че тези инжекции не са най- доброто средство от гледна точка на теглото, особено ако ви е проблемно.

Здравословни варианти

Ако сте забелязали, че теглото ви се увеличава вследствие на приема на противозачатъчни, най- добре е да изберете друго предпазно средство. Хапчетата, които съдържат само прогестерон, нямат никакъв страничен ефект. А ако съдържа естроген, помолете лекаря си да го замени с прогестерон. Допитвайте се винаги с лекаря си.

Ако забележете, че противозачатъчното не ви се отразява добре, сменете го с друго.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *