Митове за грижата за кожата

Винаги търсим съветите на околните, за да се грижим за красотата си, но истината е, че често се сблъскваме с митове, за които дори не знаем дали са ефективни или не са.

griji-za-kojata

Ако искате да се грижите правилно за кожата си, обърнете внимание на следните митове, свързани с нея:

6 . Ако използвате по- голямо количество от продукта, по- бързи ще са резултатите. Избягвайте този мит. Големите количества продукти не са полезни за кожата, а и няма да разрешат проблема по- бързо. Активните съставки ще раздразнят кожата ви, ако прекалявате с количеството. Най- често активните съставки са витамин С, ретинол и гликолова киселина, които омекотяват кожата и мимическите бръчки. Същото важи и за салициловата киселина и за бензоил пероксида, които се използват в продукти срещу акне. Ако използвате продукт с тези вещества, използвайте само указаното количество.

„БИО- КОД“ – 100% НАТУРАЛЕН ГЕЛ СРЕЩУ СТРИИ И ЦЕЛУЛИТ! ВИЖ ТУК

5 . Повече слоеве продукти срещу слънце, по- голяма защита. Ако мислите, че като използвате хидратиращ крем, основа и пудра срещу слънце, сте много защитени, бъркате. Слънчевата защита не действа с натрупване, така че колкото и слоеве продукти да си сложете, няма смисъл. Това, което ви пази, е високия фактор на слънцезащитния продукт. Използвайте го през целия ден, като нанасяте през определен интервал.

4 . Винаги трябва да се използва тоник за лице. Повечето хора, които използват тоник, lice-grijiне би трябвало да го правят, тъй като така премахват естествената мазнина на кожата, която я поддържа мека. Използването на почистващ лосион е достатъчен, за да махнете мръсотията и мазния слой.

Само хората с мазна кожа и тенденция към акне могат да използват тоник. Изберете такъв със салицилова киселина.

3 . Петната са неизбежни заради възрастта. Старческите петна всъщност не се дължат на възрастта. Могат да се появят и на 40, и на 20 – зависи от излагането на UV лъчи. Генетиката също влияе – има хора, при които е по- вероятно да се появят. Затова използвате слънчев протектор.

2. Черните точки се появяват заради мръсна кожа. Въпреки че са с черен цвят, не се дължи на мръсотията и не изчезват с миене на лицето. Черните точки се появяват, когато кожата произвежда много себум. Мъртвите клетки на кожата пречат на себума да излезе през порите, като така създават обструкция. Когато е близко до повърхността, става черна. Обикновените ексфолианти не помагат срещу черните точки. Трябва ви такива със салицилова киселина, които ще ексфолират пората отвътре, като разтворят мъртвите клетки и мазнината.

1 . Трябва да си сменяте продуктите през няколко месеца, защото кожата свиква. Кожата не се адаптира към продуктите за красота, нито ги прави неефективни. Може да забележите, че кожата ви не се подобрява така, както в началото, но това е защото кожата е имала нужда от още помощ в началото и сега е по- здрава.

Ако искате здрава, нежна и жива кожа, не робувайте на митовете. Използвайте продукти, които са насочени конкретно към проблема ви. Използвайте винаги слънцезащитен продукт.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *