MasterCard за мюсюлмани: Компас, сочещ към Мека!

Мека

Компас, показващ към Мека е изобразен на новата MasterCard за мюсюлманите. Банката Ал Хилал в Обедибените Арабски Емирства е пуснала новата карта, която е в съгласие с ислямските закони, забраняващи начисляване на лихви по заеми и апелира към 16 милиарда мюсюлмани в света.

Ислямският закон или Шариата забранява „риба” , което е начисляване на лихви по заеми, защото така богатите могат да експлоатират бедните и се създава социално и икономическо напрежение, според учените.

Говорителят на MasterCard  казва, че продължават да наблюдават  необходимост от банкиране по законите на исляма, особено в Средния Изток.

MasterCard

Освен компаса, който позволява на притежателя на картата да се ориентира към молитви 5 пъти на ден, новата карта има и други добри страни – картодържателите имат достъп до ваучери за пътуване за Хадж до Мека, което мюсюлманите трябва поне един път да направят.

 Процент от похарчените пари с картата са за благотворителност.  Банковата индустрия в ислямския свят е огромна  с повече от 500 фонда по закона на Шариата, които държат 1.5 трилиона средства.

Директорът на Централната Банка на Бахрейн казва, че въпреки икономическата криза, перспективите пред ислямските пазари са положителни.
ВИЖТЕ ВИДЕОТО:

http://youtu.be/aCV6ZHqGT0A

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *