Малки промени, които ще ви помогнат да отслабнете

Най- добрият начин на живот е като безусловно промените някои навици. Предлагаме ви няколко съвета, за да започнете новата година със стъпка в правилната посока.

otslabvane-sled-30

1. Бъдете активни физически и психически. Първо, трябва да разберете, че всеки човек е индивидуалност и има различен метаболизъм. Жените имат по- слаба мускулна маса от мъжете. Възможностите им да я увеличават не са големи.

Започнете с физическа активност 15 минути всеки ден. Денят има 1440 минути, затова не се оправдавайте, че нямате време. Активното движение ежедневно ще ви помогне да избегнете демотивацията и бързо ще се превърне в навик.

След това, включете физическата активност в намина си на живот. Използвайте всички възможности, за да ходите пеша или да заместите автомобила с друг вид транспорт – автобус, колело и пр.

Повечето хора не се движат, защото така си мислят, че релаксират. Знаете ли, че една разходка действа по- отпускащо, отколкото гледането на телевизия? Изискват се известни усилия, за да станете активен човек. Ако психически се убеждавате, че искате да станете активен човек, това ще се отрази и физически.

Нещо, което ви се е струвало, че изисква голямо усилие, с времето ще ви се струва съвсем елементарно. Чрез активния начин на живот ще ускорите и метаболизма си. Така без проблем ще можете да изгаряте по 7500 калории за две седмици.

„ТОП СИЛУЕТ СЛИМ“ – ЗА БЪРЗО ОТСЛАБВАНЕ! ВИЖ ТУК:

sport-psihika

2. Спете между 7 и 9 часа. Умората не е препоръчителна за хората, които искат да подобрят физическата си форма, защото им отнема от енергията и мотивацията. Но не трябва да се прекалява. Прекаленото спане може да ви направи мързеливи. Активните хора обикновено се нуждаят от 7 часа сън, докато неактивните от 9 часа. Прекаленото спане забавя метаболизма.

3. Избягвайте стреса и стимулантите. Стресът пречи на отслабването. Да не говорим за здравословните проблеми, които може да причини. Старайте се винаги да релаксирате.

4. Обичайте живота. Това е много важно състояние, за да сте мотивирани. Поддържането в добро психическо състояние прави усилието по- лесно, намалява стреса и ни кара да се обичаме повече. Здравословното хранене, активния начин на живот ще ни правят щастливи и ще ни помогнат да се възприемаме такива, каквито сме.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *