Лоши навици, които засягат метаболизма

metabolizam-saveti

Ядете малко, тренирате, а въпреки това нищо не се променя според кантара. Стрелката изобщо не помръдва и усилията ви се оказват безсмислени. Ако и вашият случай е такъв, значи нещо не е както трябва. Може би имате някой от следните навици, които се отразяват неблагоприятно на метаболизма, като го забавят:

„ТОП СИЛУЕТ СЛИМ“ – ЗА БЪРЗО И ЛЕСНО  ОТСЛАБВАНЕ! ВИЖ ТУК:

ГАЗИРАНО. Когато отслабваме, обикновено се съсредоточаваме върху храната и забравяме за напитките. Това е груба грешка, защото от тях може да напълнеете толкова, колкото и от определена храна. Тези напитки се произвеждат с много захар и консерванти, които са опасни за метаболизма. Ако не пиете газирано, докато сте на диета, ще предпазите тялото си от много токсини. Няма да сте толкова подути и ще се чувствате с повече енергия.

gazirano

МАЛКО СЪН. Липсата на сън повишава нивата на кортизола и това може да ни попречи да отслабнем. Ако имате проблем с безсънието, опитайте следните стратегии: изчакайте да минат поне три часа между вечерята и тогава си легнете. Намалете приема на кофеин и не правете упражнения с висока интензивност преди сън. Така по- лесно ща заспите, ще почивате между 7 и 9 часа, и метаболизмът ви няма да се забави.

ПРОПУСКАТЕ ХРАНЕНИЯ. Този навик също пречи на метаболизма ви да си върши работата правилно. Освен това, ви кара да ядете повече при следващото хранене. Само с хранене в определено време, без да пропускате, с малки порции, ще поддържате ритъма на метаболизма и ще изгаряте калориите.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *