Летни плодове: полезни за здравето и фигурата ни

dinya-dieta

Лятото ни предлага изобилие от плодове, като динята и пъпеша. Не само помагат да се храним балансирано и здравословно, но и ни помагат да не напълняваме, предпазват от болести и хидратират тялото, за да се справим с високите температури.

Препоръчителният дневен прием на плодове и зеленчуци е по пет пъти на ден. Като се има предвид изобилието, което предлага сезонът, можем спокойна да поддържаме здравословно хранене. Типичните летни плодове са: диня, пъпеш, праскови, сливи. Всички те с чудесни свойства, които ни помагат да отслабваме.

Заради високото съдържание на вода, помага за хидратирането на тялото и правилното функциониране на бъбреците. Освен това, подобряват функционирането на червата, на храносмилателния апарат, правят по- силни костите и зъбите.

„ТОП СИЛУЕТ СЛИМ“ – ЗА БЪРЗО ОТСЛАБВАНЕ! ВИЖ ТУК:

praskovi-1

Тези летни плодове са богати на витамини като А, В и С. Последния предпазва от инфекции и помага за зарастването на раните.

Пъпешът ни осигурява големи дози витамин А и С. Порция от плода ни осигурява въглехидрати, калций, калий, фосфор, магнезий. Освен това, е изключително нискокалоричен.

Динята също съдържа много витамин С. Има диуретичен ефект и високо съдържание на витамини А, В1 и В2.

Прасковите са изключително полезни. Осигуряват ни калций, манган, витамин В, фосфор и калий. Заради съдържанието на магнезий, се препоръчва за дните преди менструация и като заместител на шоколада.

Сливите предпазват от висок холестерол и запек. Съдържа много фибри, калий, желязо, фосфор, витамин Е и др.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *