Кои са най- ужасните грешки, които допускаме с косата си

kosa-dieta

Съзерцаваме я и се грижим за нея всеки ден. Подлагаме я на безброй процедури, за да изглежда винаги по- добре. Косата е част от нас, изразява личността ни. Но понякога добрите ни намерения се оказват пагубни за красотата на косата. Ето кои са най- ужасните грешки, които допускаме с косата си:

1. Много стегнати конски опашки. Няма по- практична прическа от конската опашка. Тя е идеалният вариант, когато трябва лицето ни да е открито. Но прекаляването с тази прическа не е никак полезно за косата ни. Можете да увредите космените фоликули и косата да стане по- крехка. Космите също се късат по- лесно.

„ЕФЕКТ- 2“ – ЛОСИОНЪТ СРЕЩУ ОПЛЕШИВЯВАНЕ И КОСОПАД! ВИЖ ТУК:

seshoar-rabota

2. Много топлина. В днешно време сигурно звучи праисторически, ако някой ви каже, че косата трябва да съхне на стайна температура. Сешоарът е сред най- използваните уреди за красота. Да не говорим за пресата! Но тези уреди могат да са особено вредни, ако не се вземат необходимите мерки, т.е., ако не си слагате протектор преди сушене или пресата.

3. Всекидневно миене. Мразите за виждате косата си мазна, затова я миете всеки ден. Но вашата мания отнема всички естествени мазнини на косата, които са й необходими, за да е здрава. Започнете да я миете през ден. Не е необходимо да миете косата си всеки ден, за да е красива, дори обратното.

4. Много боя. Ако се боядисвате у дома, не трябва да прекалявате. Проучете кои са най- добрите маски и цветове, които можете да използвате. Потърсете боя, която издържа повече време и която да не е много по- различна от естествения ви цвят. Когато бялата коса започне да се появява, няма да се забелязва толкова.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *