Катя Близнакова с носталгия: Какви мутри имаше едно време…

katia-bliznakova

Народната певица и поетеса Катя Близнакова жалее по времето на мутрите в България.

Не бяха лоши момчета, уважаваха ни, гледаха ни в очите и свеждаха глави като пеем. Обожаваха изкуството ни, канеха ни на всички техни сбирки и им пеехме на ухо. Бяха щедри, усмихнати, искрено се насълзяваха, като им пеех „Лиляно моме“ и искаха да им я изпълнявам по няколко пъти на вечер.

Тогава нямаше разни случайни фолкаджийки със силикон и изкуствени коси, всичко си беше натурално, аз даже бях малко влюбена в един, но не му признах.

Тези откровения Катя изсипа без капка свян пред гостите си в „Черешката на тортата“ и допълни, че се е влюбвала толкова пъти, че им е изгубила бройката. Най-голяма остана любовта ми към първия ми съпруг, с когото си останахме приятели, продължи с откровенията тя. Винаги му споделям мъките си и разочарованията, а той ме утешава.

katia-bliznakova-1

В момента Катя се възстановява от поредната си връзка, която продължила три години. Много съм наранена, той не разбира от жени, от нашата крехка чувствителност и ме нарани, изплака тя. Но още го преживявала и не била готова да се впусне в ново приключение. А мъката си изливала в стихове.

Изпълнителката на „Лиляно моме“ издаде и друга своя тайна. Тя контактува с митични същества и даже си говори с тях, а когато иска да се зареди емоционално, ходела в село Голямо Вършило на геран, край който нощем танцували самодиви.

Кладенецът не само я зареждал с енергия, но самодивите й изпълнявали до три желания.

Катя нареди гостите си на святото място и ги накара да си пожелаят нещо, но срещна само снизходителните им усмивки.

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *