Какво да ядем, за да имаме здрава кожа

Това, което ядем, винаги се отразява на кожата ни – може да я направи по- сива, по- мазна, с повече акне. Някои храни обаче имат свойствата да променят тези несъвършенства. Ако промените храненето си и започнете да се храните по- здравословно, ще забележите бързо положителния ефект върху кожата си.

koja-mitove

ДОМАТИ

Подобрява защитните сили на тялото и така изхвърля токсините. Това се дължи на антиоксидантът ликопен, който предпазва кожата от вредата, която може да причини излагането на слънце.

БРОКОЛИ

Съдържа съставки, стимулират производството на ензими, които предпазват кожата и подобряват състоянието й.

ПОЛУГОРЧИВ ШОКОЛАД

Консумацията на шоколад с високо съдържание на какао и по- малко мляко и мазнини, въздейства не само върху кожата, но и върху настроението и издръжливостта. Що се отнася до естетиката, сладкото омекотява и подобрява външния вид, тъй като съдържа различни вещества, които предпазват от преждевременно състаряване, преумора и проблеми със съня.

„БИО- КОД“ – ГЕЛЪТ СРЕЩУ СТРИИ И ЦЕЛУЛИТ! ВИЖ ТУК:

shokolad-dieta

ЧЕРВЕНО МЕСО

Стига да е без тлъстини и да е варено, а не пържено, се отразява положително на кожата. Червеното месо съдържа различни вещества, като протеини или цинк, които предпазват от акне. Също съдържат аминокиселини, глицин и пролин. Тези вещества произвеждат повече колаген, като предпазват от възпаление. Съдържа се в рибата, сиренето котидж, лещата и черната соя.

ЗЕХТИН И ЛЕНЕНО СЕМЕ

Помагат срещу изсушаване на кожата и намаляват появата на бръчки.

РИБА

Някои видове съдържат вещества, които предпазват клетките на тялото и кожата. Ако не приемаме достатъчно полезна мазнина, кожата става слаба и лесно се разранява. Сьомгата и мерлузата стимулират възстановяването на клетките и ги предпазват.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *