Какво да избягваме, за да нямаме целулит

celulit-faktori

Заседналият начин на живот благоприятства появата на целулита. Но това далеч не е единственият фактор, който го причинява.

Освен заседналият начин, влияят дори стегнатите дрехи и високите токчета, прекаляването с алкохола, цигарите и емоционалните промени. Като цяло, начинът ни на живот определя до голяма степен дали ще се появи целулит или не.

Целулитът не се определя от килограмите ни. Ето най- основните фактори, които могат да причинят появата на портокалова кожа:

1. Заседналият начин на живот влошава състоянието на целулита. Намалява мускулната маса, увеличава мазнините, увеличава отпуснатата кожа и мускулатура, влошава кръвообращението на краката. Стоенето в една и съща поза за дълги периоди от време, независимо дали сме седнали или прави, благоприятства и задържането на течностите.

2. Стегнатите дрехи и обувките на високи токчета затрудняват кръвообращението и променят механизмите на изпомпване на кръвта.

„БИО- КОД“ – ГЕЛЪТ СРЕЩУ СТРИИ И ЦЕЛУЛИТ! ВИЖ ТУК:

celulit-slabi-jeni

3. Пушенето причинява промени в микроциркулацията, намалява достъпа на кислород до тъканите и увеличава свободните радикали.

4. Емоционалните промени: стрес, тревожност и фрустрация увеличават определени хормони в мозъка (адреналин и норадреналин), а високите им концентрации стимулират трупането на мазнини.

5. Някои лекарства (бетаблокери, лекарства за щитовидната жлеза, контрацептиви)

6. Изменения в храносмилането, особено свързаните с чревната микрофлора, които благоприятстват трупането на излишни килограми.

7. Прекомерна консумация на мазнини и въглехидрати произвеждат много инсулин, който благоприятства трупането на мазнини. Излишната сол и храните, богати на натрий, колбаси, и др. причиняват задържане на течности. Трябва да намалите драстично приема на бързоусвоими захари.

8. Недостатъчният прием на фибри може да причини запек и може да причини до промени в кръвообращението. Пийте достатъчно вода, за да сте винаги хидратирани.

9. Храненето, което съдържа повече месо и млечни продукти, но не съдържа достатъчно зеленчуци и плодове, увеличава киселинността на вътрешната среда на кожата.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *