Какви шампоани да използваме при мазна коса?

Много жени са изправени пред проблема с мазната коса и опитват всякакви начини, за да се справят с него. Едно от решенията е шампоанът с детергенти, които отлепят мазното от косата и лесно се отмиват с вода.

shampoan-sulfati

Най- използваните детергенти в шампоаните са на основата на сулфата – много са ефикасни при премахването на мазния секрет от косата, но и при доста хора дразнят кожата.

„ЕФЕКТ- 2“ – ЛОСИОНЪТ СРЕЩУ ОПЛЕШИВЯВАНЕ И КОСОПАД! ВИЖ ТУК:

ОЩЕ ЗА СРЕДСТВАТА СРЕЩУ МАЗНА КОСА

Когато косата ви е натурално мазна, се дължи на начина ви на живот. Трябва да подобрите храненето си и качеството на живота си. Но и не трябва да измиваме абсолютно всички мазнини от косата.

Друг вариант е да използвате по- мек шампоан, но да избягвате да се миете всеки ден. Хидратиращите кремове са много подходящи в такива случаи, както и шампоаните с по- меки детергенти.

shampoan-recepta

ЗА И ПРОТИВ ПРОДУКТИТЕ СЪС СУЛФАТИ

Сулфатът е, по принцип, най- подходящия продукт срещу мазна коса. Но не е препоръчителен за всички.

Сулфатът лесно измива всичката мазнина от косата, образува много пяна, дава приятно усещане за чистота. Но не всички детергенти са полезни за косата, така че трябва да изберете този, който е най- подходящ за косата ви.

Критиките съм сулфата са, че е много силен и измива дори задължителната мазнина от скалпа. Може да раздразни кожата и дори да причини алергии.

Кой е най- добрият шампоан при мазна коса?

Шампоанът с по- леки детергенти и астрингенти, с малко или без хидратиращ крем. Тъй като продуктите със сулфати са много силни, най- добрият вариант е шампоан без сулфати, с по- леки тензиоактиви.

Може да изберете натурални продукти като хидратиращи кремове с жожоба и арганово масло, които не увеличават производството на мазнина и са полезни за косата. Астрингентите на този тип шампоани включват лимоново олио.

Други подходящи продукти са тези, които съдържат глюкозид от кокос, кокосов натриев сулфат, лаурил глюкозид, все вещества, които не причиняват алергии. Други съставки могат да бъдат кора от лимон, гел от алое вера и глицерин с растителен произход.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *