Как зеленият чай помага да сме по- красиви

Зеленият чай е традиционна азиатска напитка, известна с лечебните си и антиоксидантни свойства. Но тя е много полезна и за външния ни вид. Ето как ни прави по- красиви:

zelen-chai-otslabvane

1. Помага да поддържаме фигурата си. Зеленият чай е добра добавка при отслабване, или ако искаме да поддържаме теглото си. Ускорява метаболизма, увеличава нивата на оксидация на мазнините.

„ДИЕТИН- КОМПЛЕКТ“ – ТОП ПРОДУКТ ЗА ОТСЛАБВАНЕ! ВИЖ ТУК:

2. Успокоява. Напитката ни кара да се чувстваме спокойни по напълно естествен начин, защото съдържа аминокиселина, която се нарича теанин. Съдържа се в листата на зеленото кафе. Теанинът намалява нивата на стрес, подобрява настроението и подобрява концентрацията.
3. Грижи се за кожата. Има много добро въздействие върху кожата. Антиоксидантните и противовъзпалителните свойства помагат при увреждане от слънцето, прави я по- свежа и блестяща. Може да се възползвате от зеления чай, за да имате красива кожа на лицето по два начина: смесете 2 с.л. от почистващия си крем с чаша зелен чай, или просто измийте лицето си с чаша хладък зелен чай.

zelen-chai
4. Предпазва зъбите. Въпреки че обикновено се говори, че зеленият чай прави петна по- зъбите и ги прави по- слаби, истината е, че предпазва от бактериална плака, така че да нямаме кариес, предпазва от лош дъх и други проблеми в устната кухина.
5. Намалява подуването около очите. Зеленият чай помага за изчезването на омразните ни „торбички“ под очите. Може да си направите компрес с пакетчета от зелен чай: сложете ги във вряща вода, после ги извадете, оставете ги да изстинат в хладилника. След известно време ги сложете на очите си за 10- 15 минути. Зеленият чай намалява подувания при контакт с кожата.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *