Как цветът на боядисаната ни коса да е по- траен

boyadisana-kosa-grija

Когато се боядисаме, искаме всеки ден цветът ни да изглежда така, сякаш току- що сме излезли от фризьорския салон. През първите дни косата ни наистина е блестяща, жизнена и изглежда фантастично, но след това наситеността на цвета намалява и се появяват корени.

Ето как да задържите най- дълго време свеж цвета на косата си:

1. Избягвайте ежедневната употреба на преса и сешоар. На единия ден искаме права коса, след два дена- къдрава. Но когато прекаляваме с употребата на топлинни уреди като сешоар, преса и маша, увреждаме цвета на боядисаната ни коса. Косата изсъхва и връхчетата цъфтят, което води до загуба на молекулите на боята.

2. Предпазвайте косата. Еди от факторите, който най- много вреди на цвета на косата, е прекомерното излагане на слънчеви лъчи. Затова, трябва да я предпазваме от външни увреждащи фактори, като използваме слънцезащитни продукти. Използвайте веднъж седмично маска или подхранващ крем за боядисана коса.

„РЕСТАРТ 1- 2“ – ЛОСИОНЪТ СРЕЩУ БЕЛИ КОСИ! ВИЖ ТУК:

kosa-pochivka

3. Мийте умерено. Не мийте косата в деня след като сте я боядисали, тъй като цветът няма да хване. Ако я миете с много абразивен шампоан, цветът по- бързо ще падне. Ако косата ви е мазна, мийте я през ден и половина. Използвайте шампоан за боядисана коса.

4. Без гореща вода. Не мийте косата си с много топла вода, а последното измиване направете със студена. Така кутикулата на косата ви няма да се отвори.

5. Без хлор. Не плувайте в басейн 15 дни след боядисването, тъй като косата ви ще се обезцвети от хлора.

6. Боядисване на корените. С порастването на косата, се появяват и корените. Но вместо да боядисате цялата коса, намажете само корените.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *