Как морската вода уврежда косата

На няколко крачки от лятото и ходенето на море сме най- после. Време е обаче да коментираме някои въпроси, свързани с морската вода и как се отразява на косата ни. Когато излизате от водата, усещате косата си по- тежка и различна на допир? Нека видим на какво се дължи.

kosa-lyato

Когато не взимате мерки срещу факторите, които увреждат косата, състоянието й започва да се влошава. Сред вредителите на косата са пресата, боядисването, липсата на подхранване – те нарушават целостта на косъма, както и състоянието на корена му.

„ЕФЕКТ- 2“ – ЛОСИОНЪТ СРЕЩУ КОСОПАД И ОПЛЕШИВЯВАНЕ! ВИЖ ТУК:

МОРСКА ВОДА СРЕЩУ КОСАТА

Нека разгледаме как морската вода влияе върху косата.

1. Повишено рН. За нормалната и суха коса високото рН – 7 или 8, никак не е полезно. По този начин намалява техния блясък, здравина и еластичност.
2. Сол. Изгражда 80% от морската вода. Действа като кристали, които привличат и увеличават силата на морскитеkosa-more лъчи, като по този начин увреждат косата. Ако продължите да се излагате на слънце, плакнете много добре косата със сладка вода.
3. Хлор. Действа върху космения фоликул като премахва естествените мазнини, които го защитава и подхранват.4. Замърсяване. Морската вода се замърсява както от самите туристи, така и от изхвърлянето на различни боклуци в нея. Тези вредни вещества променят кератина и влошават меланина.

5. Пясък. Внимателно почиствайте косата си от пясъка.

Ако усещате, че след плажа, косата ви е увредена, може да си направите маски от банан и мед, авокадо, алое вера, които хидратират косата.

Също така, за да предпазите косата от тези вредни въздействия, хранете се балансирано и яжте храна или взимайте добавки от витамини В, В12 и С.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *