Как големият град влияе върху кожата ни

koja-grad

Големият град безжалостно съсипва кожата ни с времето. Високите нива на замърсяване се отразяват негативно на красотата на кожата и колкото да се стараем, няма как да имаме кожа като от рекламите по телевизията.

Кои са основните източници на замърсяване

В градовете има различни източници на замърсяване, които се отразяват на кожата. Един от тях е смогът, който рано или късно се натрупва върху кожата на лицето. Друг сериозен източник на замърсяване са изгорелите газове от автомобилите. Димът и изпаренията от тях състаряват по- бързо кожата.

„ЕСТЕТИКА“ – ЛОСИОНЪТ ЗА ТОТАЛНО ОБЕЗКОСМЯВАНЕ! ВИЖ ТУК:

koja-mazna

Не само твърдите частици, които се отделят от различни източници, вредят на кожата ни. Силният шум в големия град също се отразява негативно на красотата ни. Водят до увеличаване на стреса, а той неминуемо се отразява на красотата ни, като прави кожата без блясък, без цвят, и пр.

Замърсяването на околната среда, включително и шумовото, бавно води до намаляване на колагена, което кара кожата да губи еластичност и да губи повече вода. Така кожата по- трудно се бори със състаряването. Ако сравните кожата на лицето на човек, който живее в голям град и на човек от малко и спокойно селище, веднага ще забележите разликата.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *