Как домът ни прави по- дебели

Дори да се храните здравословно и да се движите, оказва се, че и домът ви може да влияе на теглото ви. Събрали сме доста доказателства, които показват как домът ни може да ни прави дебели. Ето първите пет:

napalnqvane-dom

1. Рафтовете в кухнята са препълнени с храна. Много често, когато държим много храна пред очите си, ядем повече. Премахнете всичката тази храна. Оставете само основните продукти. Не купувайте повече, отколкото ядете. Така няма да се изкушавате.
2. Държите плодовете в хладилника. Ако държите здравословната храна скрита в хладилника, накрая ще се развали. Много плодове нямат нужда от по- ниски температури. Купете си хубава фруктиера и подредете плодовете си там. Сложете зеленчуците на най- видното място в хладилника.
3. Прекалено топло. Хубаво е през зимата да ни е топло, но има разлика. Доказано е, че от високите температури у дома през зимата, метаболизмът се забавя. Дори да е малко по- студено, така ще активирате мазнините и ще подобрите чувствителността на тялото към глюкозата.

„ТОП СИЛУЕТ СЛИМ“ – ЗА БЪРЗО ОТСЛАБВАНЕ! ВИЖ ТУК:

zdravosloven-hladilnik
4. Статичното колело и другите спортни уреди са скрити. Ако криете фитнес уредите, то със сигурност не ги използвате. Дръжте гиричките до дивана. Ако имате място у дома, отделете свое кътче, където да правите упражнения и да държите всичките си уреди.
5. Каните на вечеря грешните хора. Вижте теглото на приятелите си, с времето и вие ща заприличате на тях. Ако повечето хора от обкръжението ни имат навици на заседнал начин на живот, например, пият бира и хапват пържени картофки, и вие ще станете като тях. Разбира се, това не означава, че трябва да прекратите дългогодишни познанства. Или включете нови гости у дома, които споделят вашите възгледи за здравословен начин на живот, или обяснете на приятелите си ситуацията и ги помолете да ви влизат в положение.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *