Как да стопим последните излишни килограми

tichane-aerobika

Има хора, които тренират редовно и се стараят да се хранят правилно и здравословно, но въпреки това, трудно свалят натрупаните килограми.

За да се справите с този проблем, ви препоръчваме тичане. Но не просто ей така, а като имате точен план за топене на мазнини. Ето как да го направите така, че да извлечете максимална полза:

Не тичайте под аеробния си праг

Всеки човек има различен аеробен праг, въпреки че при повечето хора това е 130 удара в минута. Когато излезете да тичате, правете го с жив ритъм, дори да е за сметка на времето. Тичайте с такъв среден ритъм, че да ви е трудно да говорите с приятел/ка, които ви придружават. Забравете за тренировката в зоната ви на комфорт, иначе няма как да стопите мазнините.

„ТОП СИЛУЕТ СЛИМ“ – ЗА БЪРЗО ОТСЛАБВАНЕ! ВИЖ ТУК:

tichane-za-otslabvane

Тичайте на интервали

Доказано е, че тренировката на интервали е много по- ефективна за топенето на мазнини и ускоряването на метаболизма. Вместо винаги да тичате в един и същ ритъм, опитайте се да редувате интервали с максимална интензивност и по- бавни.

Ако сте начинаещ, ходете един час, като всеки две минути сменяте ритъма.

Предлагаме ви 3 плана за тренировката на интервали:

План А. Тичане с интервали за 30 минути.
Загрявка: 5 минути с лек ритъм
Започнете с бързо тичане 1 минута, намалете ритъма и тичайте бавно още минута. После отново ускорете ритъма за 1 минута и 15 секунди, после пак забавете за 1 минута. Отново ускорете ритъма с още 15 секунди и пак забавете за 1 минута. Така докато станат 27 минути. 3 минути преди да приключите, тичайте леко, за да се успокоите и да разгреете.

Между два дни тренировка на интервали, трябва да има поне един ден за почивка.

План Б. Ходене на интервали.

Ако сте начинаещ и не сте тичали досега или не сте в подходящата форма, за да го правите, не следвайте гореописаната тренировка. Опитайте се да ходите 1 час, като променяте ритъма от бърз на бавен и обратното всеки 2 минути. След 1 час ще сте изгорили повече от 300 калории. Ако го правите всеки ден, за месец ще свалите 2- 3 килограма.

План В.

Ако сте малко по- напреднали от начинаещи, но все още не сте напреднали и отскоро тичате, може да направите смесена тренировка, в която да се комбинират тичане и ходене.

Загрейте 5 минути, тичайте бързо 30 секунди, спринтирайте 10 секунди, после успокойте ритъма като ходите 1 минута. Тази тренировка продължава 45 минути.

Тичайте продължително веднъж седмично

Колкото повече се удължава тренировъчната сесия, толкова по- бавно метаболизмът се връща към състоянието си отпреди тренировката. Веднъж седмично направете дълга тренировка – 1 час или 1, 30 минути, зависи от нивото ви, в която да тичате умерено.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *