Как да станеш милионер през 2014

6 правила за успешен бизнес

Следвайте тези правила за успешен бизнес, дадени от най – големите световни инвеститори

как се правят пари

Забравете пазара

Когато хората говорят колко зле е пазарът, как световната криза предизвиква фалити, не правят нищо друго, освен да се обезсърчават и отдадени на неприятни мисли, да пропускат десетки възможности. Никой специалист не оспорва тежката икономическа ситуация, но все пак икономиката е жива (макар и задушена), а годишният оборот се равнява на трилиони долари (у нас на милиарди левове). Просто се фокусирайте върху вашата ниша и останете глухи за всички глупости.

Осъзнайте собствената си роля

Работата на предприемача е да улови правилно всяко движение на пазара, всяка една промяна (положителна или отрицателна). Не се хвърляйте в големи инвестиции, разбийте бизнеса си на няколко по – малки части и пуснете парите си в обращение. Въпреки опасностите, това все пак е по – добре, отколкото да ги държите под дюшека и да проклинате целия свят, че нищо не става.

Не се самозалъгвайте

Знаете ли какво значи интелектуална основа за индексиране? Този въпрос няма за цел да ви изложи (в случай, че не знаете отговора), а да ви отвори очите. Тоест, осъзнайте реалния мащаб на възможностите, познанията и уменията си, за да не попаднете във водовъртежа на въздушните кули. Наемайки се с непосилни задачи, по всяка вероятност ще се провалите. Дори да ви се иска да инвестирате 200 000 долара за някой прекрасен проект не го правете, ако ги нямате свободни. По – добре създайте нещо по – скромно, което обаче не ще ви задуши финансово.

Отърсете се от скуката

Да правиш всеки ден едно и също, в продължение на години, съвсем не е най – интересното нещо на света. Особено ако налице няма бързи отговори. За да преодолеете негативната страна на бизнеса направете така, че да се въодушевявате от резултата. Все пак ако този месец изкарате 20 000 лева, ще можете да си позволите дълго мечтаната почивка на Средиземно море, нали?

Мислете със стъпка напред

Изключително глупаво е да си мислите, че вие сте човекът, който ръководи пазара. Дори да сте най – богатият милиардер на света, решенията на хората са непредвидими и дори най – добрата идея може да доведе до сериозни загуби. Тук има само две неща, които работят наистина:

  • Да прецените колко и какво ще ви струва да навлезете в дадена пазарна ниша
  • От колко време сте там

Ако правите инвестиция за цял живот, трябва да намерите начин да спестявате от бизнеса си, за да се запасите за трудни моменти (малък оборот, ново образование, пенсиониране и др.) Ако сега сте на 20 години, просто помислете какво ще правите, когато станете на 65.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *