Как да се предпазим от подкожни косми

При доста жени след депилация или бръснене се появяват т.нар. подкожни косми. Освен че е неприятно ситуация от естетическа гледна точка, може да доведе и до сериозни възпаления. Най- често подхожни косми се появяват по лицето, мишниците, гърба, гърдите, краката.

depilaciya-s-bilki

Най- добрият начин да се справим с тях е превенцията. Нека разгледаме няколко съвета, които облекчават кожата, така че да не се появят подкожните косми.

„ЕСТЕТИКА“ – ЛОСИОНЪТ ЗА ТОТАЛНО ОБЕЗКОСМЯВАНЕ! ВИЖ ТУК:

1. Хидратирайте добре космите, като ги навлажните с хладка вода и използвате лосиони, кремове или пяна за бръснене. Оставете да действат от 3 до 5 минути преди бръснене.
2. Бръснене се по посока на растежа на косъма.
3. Не се бръснете бързо и рязко.
4. Използвайте антисептични продукти накрая, кремове и гелове, които ще помогнат срещу възпалението.
5. Използвайте ежедневно продукти кератолици (салицилова киселина, гликол, адапален), които омекотяват раждащия се косъм.

depilaciya-intimna
6. Използвайте продукти, които почистват кожата (не обикновени сапуни), съобразени с вашето рН.
7. Ексфолирайте често зоната с кремове с гранули (един или два пъти седмично)
8. Хидратирайте кожата, за да е винаги гъвкава. Така косъмът ще излиза без да създава проблеми.
9. Използвайте гел от растението алое вера, който се изтисква от листата му. Нанасяйте го всяка вечер върху засегнатите зони.
10. Етеричните масла също са много полезни за облекчаване на подкожните косми. Може да използвате масло от чаено дърво, лавандула или лайка. Сложете няколко капки върху памук, нанесете директно върху инфектираната зона. Могат да се използват и върху лицето.
11. Вечер може да използвате хамамелис – натурален продукт, който се добива от листа и кора на храста хамамелис, който има лечебни свойства за кожата. Нанесете върху косъма, без да търкате, с помощта на памук.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *