Как да се предпазим от цистит през лятото

Ако сте имали цистит, знаете колко е неприятно. Болка или парене при уриниране, ходи ви се постоянно до тоалетна. Дори рано да установите симптомите, не винаги са сериозни. Тази инфекция е много неприятна, но много често се случва през лятото.

cistit

Циститът е инфекция, причинена от проникването на бактерии през пикочния мехур и се прикрепят към вътрешните страни на уринарния тракт. Бактерията ешерихия коли е основният причинител на уринарните инфекции при жените. Как да се предпазим?

– Пийте по 1, 5 литра течности дневно. Така най- бързо ще премахнете бактерията.
– Не се стискайте. Бактериите стават много повече, ако урината се задържа в пикочния мехур.
– Справете се със запека. Не трябва да има проблеми и с дефекацията, защото бактериите могат да колонизират тъкани близо до уринарния тракт.
– Използвайте неутрални сапуни за интимна хигиена. Не прекалявайте с парфюмираните сапуни, защото не са подходящи за толкова чувствителна зона.

intimno-obezkosmyavane
– Ходете до тоалетна преди и след интимни контакти. Сексуалната активност увеличава с до 40% риска от инфекция и улеснява проникването на микроорганизми в уретрата. Затова уринирайте след сексуалния акт.
– Душ по- добре от вана. Когато говорим за ежедневна хигиена, по- добре изберете душа, вместо да киснете във ваната, където сте изложени на бактерии.
– Не стойте с влажен бански. Влажният бански или разликата в температурата на водата и навън, могат да причинят сериозно изстиване на корема и вагиналната област.
– Носете памучно бельо и избягвайте прилепнали дрехи. Тесните дрехи или произведените от синтетичен материал, спомагат за потенето и развиването на микроби.

Подходяща храна, която може да ни предпази от цистит, са червените боровинки. Те предпазват от образуване на колонии от ешерихия коли в пикочния мехур.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *