Как да се измъкнеш от неудобна ситуация

То просто се случва. Всеки от нас понякога изпада в неловка ситуация, колкото и да не ни се иска, и въпреки усилията да го предотвратим. Ето няколко съвета как да се отървете по елегантен начин от натрапници или хора, за които просто нямате време.

неудобна ситуация

Да откажеш покана за парти

Ако поканиш някого на твоето парти и той откаже, естествено е да се обидиш. Така е и с другите хора. В някои случаи обаче на теб съвсем не ти се иска да празнуваш точно в този момент и се налага да откажеш по най – категоричен начин. Просто бъди учтив, но твърд: „Не искам да те разочаровам, но точно в този ден и баба ми има рожден ден. Няма как, все пак очаквам да ми припише апартамента”. Да, ако трябва си измислете причина, само изглеждайте уверени.

Тайната сила на благодарственото писмо

Представете си, че бившето гадже съвсем не е забравило за рождения ви ден и без предизвествие изпраща горещ подарък по някой от вашите приятели. Това е повече от явен показател, че очаква покана, но вие съвсем нямате желание да се виждате с него / нея и още помните обидите, които наговори при раздяла. Най – добрият начин да се отървете е да изпратите благодарствено писмо и да покажете, че оценявате жеста. Направете това по емайл или чрез смс, Фейсбук също върши работа. За да се предпазите от неловка ситуация просто избегнете прекия контакт.

Среща с неудобен човек

Друга честа ситуация е да срещнете някой неудобен човек в неподходящия момент. Например с новият си партньор пазарувате в супермаркета и отгоре ви връхлита старият, който разчувстван се хвърля да ви целува и мачка. В подобен случай няма как да се предпазите, просто бъдете наблюдателни и ако трябва дори не казвайте „Здрасти”. Наистина, може малко да ви заболи, но така ще избегнете конфликтна ситуация.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *